Jeugdland is een gezellige week waarin je kunt knutselen, sporten, toneelspelen, dansen, zingen en nog heel veel meer, maar waar je vooral heel veel plezier maakt! Jeugdland is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar die op de basisschool zitten. Wij zijn een non-profit organisatie die al meer dan 40 jaar een kinder-vakantie-doe-week organiseert in de gemeente Waalwijk. Deze week is traditiegetrouw in de laatste week van de zomervakantie. Onze week vol thema’s en activiteiten kost €30,00.

Om 09:00 uur openen we de dag. Na de dagopening wordt de leiding (per leeftijdscategorie) op het podium voorgesteld. Je hoort op maandagochtend wie jullie hoofdleiding is en waar jullie straks gaan verzamelen voor het indelen van de groepjes. Iedere dag dansen wij de Jeugdlanddans. Na het voorstellen van alle leiding en de Jeugdlanddans dansen, gaan we de ouders uitzwaaien en de kinderen naar een plek binnen de school sturen om zo met hun leeftijd te verzamelen. Dan gaan we de groepen indelen. De groepen worden door de hoofdleiding ingedeeld. Je zit met ongeveer 10 andere kinderen in een groepje. Wij proberen altijd rekening te houden met vriendjes en vriendinnetjes. Onze groepjes zijn ingedeeld in de leeftijden 5-6, 7-8, 9-10 en 11-12.

De eerste dag op Jeugdland is altijd nog een beetje wennen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben en dat zij zich prettig voelen in de groep. Gedurende de week hebben wij diverse activiteiten waarbij de kinderen elkaar op een leuke manier kunnen leren kennen en er echt plezier hebben!

Iedere middag hebben wij een lunch. Vergeet niet om een lunchpakketje en drinken mee te nemen! Om 12:00 uur verzamelen wij met alle kinderen weer in het gebouw. Na de jeugdlanddans wordt er omgeroepen dat er mag worden gegeten, namelijk met TATATATATAAA AANVALUUHH! Er is altijd melk en water aanwezig voor de kinderen.

Aan het einde van de dag, om 15:30 uur verzamelen we weer in het gebouw voor de dagsluiting. Iedere dag mogen er een aantal groepjes optreden tijdens de dagsluiting. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per dag, dus ben er snel bij met je groepje! Het leukste is een toneelstukje, maar ook dans of playback is erg leuk. Wellicht kan je het optreden samen met een tweede groepje doen. Altijd leuk om veel kinderen op het podium te zien! Na een Jeugdlanddans en de mededelingen voor de volgende dag, zit de dag er om ongeveer 16:00 uur op. Bij de dagsluiting wordt ook de Jeugdlandkrant uitgedeeld aan de leiding. De Jeugdlandkrant staat vol met informatie van de dag zelf en over de dagen die nog komen gaan.

Op woensdag avond mogen de oudere kinderen van 9 jaar en ouder blijven voor een speciaal avondprogramma tot circa 22:00. Op donderdag hebben wij een actieve dag. Dit kan bestaan uit sporten, zwemmen of  elders.

Uw kind draagt tijdens Jeugdland een polsbandje met daarop de naam van de leiding van uw kind. Zo weet u bij wie uw kind hoort, en aan wie u eventuele zaken kunt doorgeven die voor het kind van belang zijn.